ASTERIX


Personage

Asterix is een klein mannetje met blond haar en een blonde snor. Ondanks zijn geringe lengte is hij erg slim en dapper. Hij woont in een fictief Gallisch dorpje in Armorica (Bretagne) dat als enige dorp in heel Gallië de Romeinen heeft kunnen weerstaan. Asterix draagt in het dagelijks leven altijd een helm met twee vleugels erop. De stand van deze vleugels is vaak in overeenstemming met Asterix' humeur (zo hangen ze slap naar beneden als hij neerslachtig of kwaad is).

Asterix is vrijgezel en een goede vriend van de menhirhouwer Obelix. Asterix is op dezelfde dag geboren als Obelix. Hij staat in zijn dorp bekend als een van de slimste inwoners. Derhalve krijgt hij vaak de gevaarlijke en exotische missies toegewezen. Hoewel hij net als zijn dorpsgenoten van een goed gevecht houdt, zoekt hij niet moedwillig vechtpartijen op (iets wat de meeste andere Galliërs wel doen). In plaats daarvan houdt hij zijn mede-Galliërs in de gaten. In gevechten vertrouwt Asterix vooral op de bovenmenselijke kracht die de toverdrank van de druïde Panoramix hem geeft. Asterix heeft tevens altijd een (kort) zwaard bij zich, waar hij redelijk mee kan vechten.

Familie

Van zijn familie is alleen bekend dat zijn ouders Praline en Astronomix heten (zie Het pretpakket) en, samen met de ouders van Obelix, baten ze een souvenirwinkel uit in Condatum (Rennes; zie Asterix en Latraviata). Verder heeft Asterix een Britse neef, Notax, die zijn hulp komt zoeken in de strijd tegen de Romeinen in Asterix bij de Britten.

Bron: Wikipedia